יום ראשון, 3 בפברואר 2013

מתכון לפיצה עבה תוצרת בית

בשנים האחרונות בריטני ואני מנסים כל מיני מתכונים ובישולים שונים ומשונים. לאחרונה החלטנו לנסות להכין פיצה מאפס (וסליחה, קארל סאגן, לא מן האפס המוחלט, שכן לא בא לנו להמציא את היקום). המתכון הראשוני עבד היטב ולכן משם הלכתי הלאה, לפיצה עבה, והתוצאה נפלאה :)

מצרכים:
שמונה גרם שמרים יבשים 
כפית סוכר
כוס מים חמים 
שתי כוסות וחצי קמח לחם
שתי כפות שמן זית
כפית מלח
 בזיליקום, אורגנו
שתי כפות ריקוטה
שש עגבניות
חמישים גרם מוצרלה מגוררת
תוספות כפי שאתם אוהבים
 
 
הכנה:

א - בקערה בינונית, ממיסים את הסוכר והשמרים במים החמים. מכסים במגבת ונותנים לזה לעמוד במשך עשר דקות.

ב - מוסיפים את השמן, המלח והקמח. מערבבים ולשים עד ליצירת גוש בצק אחיד. נותנים לזה לעמוד במשך חמש דקות נוספות.

ג - חותכים את הבצק לארבע חתיכות פחות או יותר שוות ומרדדים אותן עד שהן שטוחות למדיי. מורחים את הריקוטה על שתיים מתוך ארבע החתיכות (כף לכל אחת) ואז מכסים את שתי החתיכות עם הריקוטה בשתי החתיכות האחרות ומהדקים את הקצוות. מרדדים בעדינות כדי לשטח את הפיצה. 

ד - מרסקים את העגבניות במעבד מזון עד ליצירת עיסה ללא חתיכות גדולות. מוסיפים מלח, פלפל, אורגנו ובזיליקום לפי הטעם. מורחים על שתי הפיצות.

ה - מוסיפים את התוספות והמוצרלה המגוררת.

ו - אופים בחום של 230 מעלות למשך כעשר דקות.

בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה